SLEVA 20% na vše při nákupu nad 500 Kč! 🎪Zpříjemněte dětem návrat do škol(k)y! ⭐ S kódem: BACKTOSCHOOL od nás při nákupu nad 500 Kč dostanete slevu 20% na vše:)

Jak vybrat osvětlení do dětského pokoje

Jak vybrat osvětlení do dětského pokoje

Výběr správného světla do dětského pokoje může výrazně ovlivnit nejen kvalitu osvětlení, ale také pohodu a zdraví vašeho dítěte. Různé aktivity a denní doby vyžadují různé typy osvětlení, které podporují přirozený cirkadiální rytmus dítěte.

Stolní lampičky

Pro denní aktivity, jako je učení, kreslení nebo čtení, je potřeba kvalitní a dostatečně silné osvětlení. Doporučujeme stolní lampičky s dostatečnou intenzitou světla, které poskytují flexibilitu pro různé potřeby. Například dětská stolní lampička OUŠKA nejen že zajišťuje dostatek světla, ale zároveň i krásně vypadá.

Večerní osvětlení

Večer je důležité přejít na měkčí a tlumené osvětlení, které připraví dítě na spánek. Příliš jasné světlo může narušit produkci melatoninu, hormonu důležitého pro usínání. Dětské noční lampičky se stínidly jsou ideální, protože poskytují dostatek světla na čtení pohádek, ale zároveň jsou dostatečně tlumené, aby nepřekážely při usínání.

Naše tipy:

Noční osvětlení

Pro noční osvětlení je klíčové, aby bylo jemné a nerušivé. Jemné LED noční lampičky jsou skvělou volbou, protože vydávají měkké světlo, které stačí na orientaci v místnosti, ale neruší spánek. Lampičky ve tvaru zvířátek nebo hvězd nejen že poskytují potřebné světlo, ale také mohou být uklidňujícím prvkem pro děti, které se bojí tmy.

Naše tipy:

Význam cirkadiálního rytmu

Cirkadiální rytmus je vnitřní biologický proces, který reguluje cyklus spánek-bdění. Děti, stejně jako dospělí, potřebují přirozené změny světla, aby jejich tělo mohlo správně produkovat melatonin. Správné osvětlení pomáhá udržet tento rytmus v rovnováze, což je klíčové pro jejich zdraví a pohodu.

Výběr správného osvětlení do dětského pokoje je zásadní pro podporu zdravého spánkového cyklu a celkové pohody dítěte. Vyberte si kvalitní produkty, které zajišťují dostatečné denní osvětlení, měkké večerní osvětlení a jemné noční světlo.